Vores historie

Per Kirkegaard var en ung knægt, som havde en drøm om at sælge biler. Dog skulle Per Kirkegaard starte et sted og første skridt på vej mod drømmen var at blive udlært autolaker. Da uddannelsen var i hus gik Per Kirkegaard imidlertid efter sælgerstillingen.»I 1983 gik jeg op til Skanderborg Bilcentrum, og spurgte om jeg kunne blive sælger. Svaret var nej, men jeg kunne få lov til at vaske biler.« siger Per Kirkegaard. Sådan begyndte sælgerkarrieren. Per Kirkegaard vaskede biler i et år. Derefter fulgte en stilling som juniorsælger, fulgt af en sælgerposition, så derefter som salgschef og i 1991 blev Per Kirkegaard forretningsfører ved Skanderborg Bilcentrum.   Per Kirkegaard blev uddannet sælger i Skanderborg af Svend Dalsgaard. Han blev en super lærling og sugede al den viden til sig, han kunne.

I 1994 søgte han nye græsgange hos FS Motors i Horsens, hvor han blev salgschef. Lærlingen viste hurtig sit værd og fik i løbet af kort tid banket FS Motors op som en af landets bedste Mazda forhandlere fra en placering i bunden af hierarkiet.

I 1996 købte Per Kirkegaard så en andel i Karl Due Automobilforretning i Randers og overtog hurtigt resten af forretningen og omdøbte den til RAF Motors. I Randers gentog han succesen og bragte forretningen op som en af landets bedst sælgende Mazda- og Suzuki forhandlere. Det er handlen og det gode købmandskab, der fascinerer Per Kirkegaard.»Det giver et kick og adrenalinen kører, når jeg sælger en bil. Det gode salg opstår, når kunden har fået en god oplevelse og fundet den rette bil, og vi har fået handlen i hus,« siger Per Kirkegaard. I dag tilbringer Per Kirkegaard mere tid på kontoret end i butikken, men når der kommer gamle kunder, så er det chefen, der kommer ud og hilser på.

RAF Motors er i dag et dedikeret Nissan hus, som også har et stort antal brugte biler på matriklen samt en stor interesse for leasing. Service er alfa omega for os. Det er ikke svært at sælge en bil. Kunsten er at sælge bil nummer to, tre og fire til den samme kunde. Jeg har kunder fra Skanderborg, der købte deres første bil af mig i 1983, og som er kommet hos mig siden. Fortæller Per Kirkegaard.

I 2006 vendte Per Kirkegaard tilbage til FS Motors i Horsens og købte herved forretningen. Allerede 1 år efter åbningen i Horsens, blev RAF Motors A/S kåret til Børsens Gazelle. Ikke nok med Gazelle prisen, så åbnede RAF Motors deres tredje forretning i Skanderborg. I dag har RAF Motors kun placering i Horsens, hvor forretningen er blevet 100 % ny renoveret.

Årene gik hos RAF Motors og butikken blev kun større og større. I 2016 skete første skridt i det planlagte generationsskifte. Per Kirkegaards søn Nikolaj Kirkegaard overtog 24 % af aktierne i firmaet og står derfor som medejer af RAF Motors A/S.

RAF Motors fortsatte det gode salg og udviklingen igennem 10’erne og butikken blev kun større. I 2018 fik RAF Motors forhandlingen af Nissan, som gøre halvdelen af hele salgsafdelingen blev lavet om til Nissan showroom, derudover stoppede forhandlingen af Hyundai også. I 2019 vandt RAF Motors DI Horsens praktikpladsprisen, som kom af det store engagement i at få nye ansigter ind i forretning og skabe fremtiden folk i bilbranchen.

I 2020 overtog Nikolaj Kirkegaard endnu mere af RAF Motors, så han nu stod som ligeværdig medejer af hans fars forretning. Konstellationen hed nu 50% til Nikolaj Kirkegaard og 50% til Per Kirkegaard.