Gode råd

Hvad er privatleasing?

By august 12, 2019 august 13th, 2020 No Comments

Hvad er privatleasing?

Leasingverdenen er en jungle, mildest talt. Leasing er en finansieringsform, som bedst beskrives som en mellemting af leje og lånefinansiering. Privatleasing er tilgengæld nemt og enkelt – og ikke mindst sikkert for dig som forbruger. Vi har alle hørt skrækscenarier om leasing, og hørt om store regninger og andre ubehagelige overraskelser ved aflevering.
Når du privatleaser, så ejes bilen i perioden af leasingselskabet, og du betaler månedligt en ydelse for at køre bilen. Det eneste du skal tænke på, er at køre bilen, og så afleverer du den, når aftalen udløber. Så simpelt er det. Privatleasing er en operationel leasingaftale, hvilket vil sige, at du som forbruger ikke er forpligtet til at købe den leasede bil efter aftales udløb. Privatleasing vil derfor stort set svare til at leje en bil over en periode på typisk 12-36 måneder.

Hvad koster det?

Når du privatleaser, kender du dine månedlige udgifter på forhånd. Du betaler en lavere udbetaling end ved finansiering og betaler efterfølgende en månedlig leasingydelse i perioden. De eneste merudgifter er forsikring, grøn ejerafgift, brændstof, dæk og sprinklervæske.

Privatleasing dækker både service- og værkstedsregninger, så længe du kører bilen til regelmæssigt serviceeftersyn.

Hvornår kan det betale sig at privatlease?

Alt efter ønsker og behov er leasing et godt alternativ end bilkøb. Som tommelfingerregel er leasing attraktivt for dig, som kører under 20.000 km. årligt og ikke ejer samme bil i længere end 4-6 år.

Er leasing ikke kun for dem, som kører sportsvogn?
Bestemt ikke. Leasing er for alle. De mange fordele ved leasing er der også ved helt almindelige biler.

Hvem ejer bilen?

Når du privatleaser en bil, så ejes bilen i perioden af leasingselskabet. ”Jamen, så er det jo ikke min bil?” – vil nogle sige, men så er det fristende at spørge: ”Hvem ejer ellers bilen, banken?”

Hvordan foregår afleveringen af bilen ved endt leasingperiode?

Hvis du ønsker at aflevere bilen før tid eller ved aftalens udløb, så skal bilen blot afleveres hos FDM, som gennemtjekker for skrammer og skader. FDM’s prøveinstans er uafhængige* og din bil er derfor ikke et tagselvbord for leasingselskabet. Du vil blive faktureret for skader, som ikke betegnes som almindeligt slid – du straffes derfor ikke for at bruge bilen under almindelige forhold. Konkret er der tale om buler og ridser, som ikke kan poleres væk, samt pletter og huller på interiør, som ikke kan renses væk.

4 gode grunde for privatleasing:

1: Tryghed – din sikkerhed

Du som forbruger er godt stillet mod ubehagelige overraskelser. Du kender dine månedlige udgifter og har ingen uforudsete og dyre værkstedsregninger. Ændrer din økonomiske situation sig? Så stiller du blot bilen. Det koster dig ikke noget.

2: Skift bil ofte

Elsker du duften af ny bil? Med privatleasing kan du skifte bil årligt. Skulle dit behov ændrer sig – ved eksempelvis familieforøgelse, så er du godt stillet. Du er nemlig hurtigt videre i en ny bil. Leasingperioderne spænder typisk fra 12-36 måneder, og kan opsiges før udløb med 1 måneds varsel.

3: Meget mindre i udbetaling

Ved traditionelt bilkøb med finansiering skal der oftest lægges en udbetaling på 20%, inden du får bilnøglerne. Ved privatleasing starter førstegangsydelserne på helt ned til 5.000 kr.

4: Kend dine udgifter

Under hele leasingperioden kender du dine præcise månedlige udgifter. Det eneste du skal tage højde for er en månedlig leasingydelse, brændstof, grøn ejerafgift, forsikring og evt. merudgift til dæk og sprinklervæske. Dit bilbudget bliver lige pludselig meget nemt at overskue. Det er til at forholde sig til!

Der er et par enkelte ting som du skal være opmærksom på:
Du skal kende dit kørselsbehov: Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at køre flere km. end kontrakten er på. Privatleasing tilbyder oftest 15.000 km. årligt, hvortil der kan købes ekstra km. hvis ønskeligt.
Du skal passe på bilen: Du kan risikere, at bliver faktureret for skader, der ikke betegnes som almindeligt slid. Som privatleaser er det derfor vigtigt, at du passer på bilen. Du kan tegne en afleveringsforsikring, som dækker, hvis der alligevel skulle forekomme en bule eller to.

Lyder det som noget for dig, så se evt. hvilke tilbud RAF Leasing har til dig. Se videoen under eller klik her.

* Hos RAF-leasing efterses køretøjet hos uafhængig prøveinstans, FDM. Afleveringsgebyret er 600 DKK. Vi kan ikke garantere, at andre leasingudbydere efterser køretøjerne efter endt leasingperiode hos ekstern prøveinstans.