Gode råd

Bank eller finansiering?

By august 12, 2019 No Comments

Bank eller finansiering?

Ofte når man står og har brug for noget, som man ikke har råd til, så går man i banken og spørger om et lån. Det føles naturligt at kontakte banken, da denne jo er den instans, der sædvanligvis leverer huslån eller rådgivning om eksempelvis økonomi og budget.  Hvad der for mange kan virke skræmmende, er i disse situationer at gå uden om banken, men det kan faktisk godt lade sig gøre og endda være særdeles fordelagtigt.

I forbindelse med bilkøb kan man eksempelvis vælge at undgå et banklån ved at oprette en finansiering gennem forhandleren, som så samarbejder med et finansieringsselskab. Der er mange grunde til, at sådan en type finansiering kan være mere fordelagtigt for dig end et lån i banken. Vi har udvalgt tre hovedfordele ved denne model, som vi beskriver her:

Renten

Renten har en stor betydning for hvor høj den samlede tilbagebetaling ender med at være. Her har finansieringsselskabet den fordel, at de i de fleste tilfælde har en lavere rente end bankerne.  Du kan vælge, om du vil have en variabel eller en fast rente. Hvis du vælger en variabel rente, vil din ydelse bevæge sig op og ned. Vælger du derimod en fast rente, får du en fast ydelse i hele lånets løbetid. En fast renter giver dig sikkerhed og tryghed i bilbudgettet. Denne fordel får du, fordi den faste rente sikrer dig imod din banks fremtidige rentestigning. I og med at der er en fast rente, vil din ÅOP også være stabil. Når man vælger en fast rente, vil man også opleve, at der ikke er nogen overkurs ved førtidsindfrielse. Men det er ikke kun renten, der har betydning for dit lån.

Lånemuligheder

En anden grund til at tage et billån gennem et finansieringsselskab er, at du beskytter dine lånemuligheder. Er du bekendt med begrebet lånemax? Vi har alle en lånegrænse i vores bank, og når du benytter banklån, nedsættes din lånegrænse.  Hvis du til gengæld benytter et finansieringsselskab uden for bankregi, så bevarer du dine lånemuligheder.

img

Processen

Når man først har besluttet sig for at investere i en ny bil, ønsker man ofte at få leveret bilen så hurtigst som muligt. Bilforhandlerne kan for det meste gøre bilen klar på en uge, hvis bilen vel og mærke er på lager. Men hvor lang tid tager det så at få et banklån igennem? Vores kunder oplever ofte, at det tager 14 dage at få banklånet konkretiseret, hvor det ved finansiering faktisk kun tager 5 minutter. Grunden til at det tager så kort tid er den, at sælgeren laver en kreditvurdering på dig, så snart du har fået tilbuddet.