Gode råd

Finansiering af bil

By august 12, 2019 No Comments

Finansiering af bil

Det er blevet lettere som forbruger at komme til en bil i dag. Næsten alle bilforhandlere tilbyder nemlig finansiering af bilen. Det betyder, at du låner pengene igennem bilforhandlerens finansieringsselskab på nogenlunde samme vilkår som i din bank. Du behøver derfor ikke, som fremtidig bilejer, at lægge det fulde beløb. Der er dog flere måder, hvorpå du kan lave en finansiering. Enten kan du tegne en finansiering med 20 procent i udbetaling, eller du kan lave en finansiering uden udbetaling, også kaldet et blankolån. Du kan læse mere om de forskellige låntyper, længere nede i artiklen.
Hos en bilforhandler kan du selv vælge, hvor mange år du vil betale af på dit lån. Her kan det, som kunde, være fristende at vælge et forløb på 8 år, fordi den månedlige ydelse så ikke er særlig høj. RAF Motors anbefaler dog, at du tænker dig om en ekstra gang og lægger lidt ekstra hver måned og dermed korter forløbet af. Det, som folk ofte oplever med et forløb på 8 år, er, at når de vil af med bilen, er restgælden højere end det, bilen er værd. Det betyder, at man skylder mere på bilen, end man kan få for den.

20 procent i udbetaling ved billån hos RAF Motors

Hvis du tegner en finansiering med 20 procent i udbetaling, betyder det, at du betaler 20 procent af bilens pris og låner det resterende beløb ved finansieringsselskabet. Det er den mest brugte finansieringsmetode, da de fleste mennesker har en bil i bytte, som kan give til udbetalingen. Ydermere er det billigere som forbruger at tegne en finansiering med 20 procent i udbetaling, eftersom de 20 procent er uden rentegebyrer, og dermed er lånet billigere på lang sigt. Renten er også lavere, når du kommer med en udbetaling, end hvis du ikke gør det.

Billån uden udbetaling hos RAF Motors

Hvis du ikke har mulighed for at betale en udbetaling på 20 procent, så er der selvfølgelig også mulighed for at lave et billån uden udbetaling, også kaldet et blankolån. Et lån uden udbetaling betyder, at hele bilens pris finansieres gennem finansieringsselskabet, og at du ikke skal stille med en udbetaling. Dette kræver dog et større kredittjek, end hvis du lagde 20 procent i udbetaling. Et kredittjek har aldrig været lettere. I dag modtager du en sms eller en e-mail, som du godkender med dit NemID, og herefter laver finansieringsselskabet et kredittjek, uden at du skal gøre noget specielt. Ved et kredittjek skal du blot have din seneste årsopgørelse og dine tre sidste lønsedler parat. For at blive vurderet som kreditværdig til et blankolån, skal du som udgangspunkt have en årsløn på 250.000 kroner som eneejer og 400.000 kroner for to ejere tilsammen.